Најнови Вести

2018-07-12 13:57:11

Изложба на традиционални влашки носии „...

НУ „Спомен куќа на Тодор Проески“ ве поканува на самостојна изложба на проф. доцент Ванѓа Д. Кузманоска од ...прочитај повеќе

2018-03-28 11:38:50

Благодарница од Црвен Крст

Благодарница доделена од општинска организација на „Црвен Крст“ – Крушево по повод денови на ...прочитај повеќе

Оди кон галерија

Содржини:

За нас

Спомен куќата на Тодор Проески претставува еден грандиозен и уникатен проект со специфична намена и причина за изградба... прочитај повеќе

Тоше Проески

Тодор Проески – Тоше е роден на 25 јануари 1981 година во Прилеп, како второ дете на Никола и Доминика Проески. Основно училиште завршува во Крушево, а...прочитај повеќе

Песна на Раде Шербеџија во чест на Тоше: