Да имам огромна моќ, макар и накратко, би направил да исчезне омразата и злото и луѓето меѓусебно да делат љубов.
- Тоше Проески -
„Никогаш не би се одрекол од пријателите, секогаш би бил крај нив, во добро и во зло. Во доброто за да се радувам на успехот, а во злото за да помогнам.“
- Тоше Проески -
Previous slide
Next slide

БИОГРАФИЈА

ВРЕМЕПЛОВ

АЛБУМИ

ГАЛЕРИЈА

П.С. Гитар Фест Крушево

Традиционално 15ти пат по ред во Спомен куќата на Тодор Проески се одржа , реномираниот меѓународен фестивал на класична гитара „ Гитар фест Крушево“. Овој

Повеќе »

Проекти за реализација од годишната програма на НУ „Спомен куќа на Тодор Проески“

Министерството за култура на Република Северна Македонија за 2024 година, ја поддржа реализацијата на два проекти од годишната програма на Националната установа „Спомен куќа на

Повеќе »

ФАНОВИТЕ ЗА ТОШЕ