Вајарството за Тоше и Спомен куќата

Вајарството за Тоше и Спомен куќата

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Почитувани,
Во НУ „Спомен куќа на Тодор Проески“ Крушево ќе се одржи вајарска работилница со наслов „Вајарството за Тоше и Спомен куќата“ во период од 21.08 2018г. (вторник) до 25.08 2018 (сабота). Проектот е финансиран од Министерството за култура на Р. Македонија и е во рамките на годишната програма за 2018г. На вајарската работилница ќе земат учество познати и реномирани имиња на скулптори и вајари од Републикава. Цел на овај проект е да се афирмира и презентира НУ „Спомен куќа на Тодор Проески“ Крушево како и да се продолжи и зачува ликот и делото на Тоше Проески. Авторските дела се мотивирани од меморијалниот центар и кариерниот опус на Тодор Проески.
Ве покануваме да ја посетите оваа работилница.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print

Последни новости