ОДБЕЛЕЖАН 42от РОДЕНДЕН НА НАШИОТ И ВАШ ТОШЕ

По повод 42 години од раѓањето на нашиот ангел, во Спомен куќата на Тодор Проески

се одржа музичко сценски настан, кој беше поддржан со крводарителска акција и неколку културни збиднувања: изложба на уметнички слики од Марија Бојкоска, уметничката школа Тоциновски и 26тата керамичка колонија од ОУСЦ „Маца Овчарова“ – Велес, промоција на 42 маички со логото Тоше, а во музичкиот дел со изведба на песни од Тоше настапија Андријана Јанеска, Бојан Стојков во придружба на Џез Сценарио-оркестарот од Битола.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Последни новости