Одбележување на роденденот на Тоше

Одбележување на роденденот на Тоше

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Агенда за одбележувањето на роденденот на Тоше:

Крводарителска акција во соработка со „Црвениот Крст“ од Крушево, што веќе традиционално ја правиме на секој негов роденден, бидејќи и самиот тој беше крводарител,ќе започне во 9 часот и ќе трае до 16 часот – Да ја покажеме хуманоста на Тоше

Потоа ќе следи во 11:30 часот полагање свежо цвеќе и прикладни подароци на вечното почивалиште на Тоше

Од 12 часот започнува манифестацијата во НУ „Спомен куќа на Тодор Проески“

– Манифестацијата започнува со настап на Сотираки Чакалар
– Обраќање на градоначалникот на општина Крушево
– Ученици од СОУ „Наум Наумовски-Борче“ читаат извадоци од песни на Тоше
– Настап на Марија Котеска
– Обраќање на директорот на НУ „Спомен куќа на Тодор Проески“
– Доделување награди и благодарници
– Настап на Елена Ристеска

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print

Последни новости