ОТВОРАЊЕ

ОТВОРАЊЕ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

На 25.04.2011 година беше отворена Спомен куќата на Тодор Проески. Во неа се изложени над 350 автентични експонати кои ја раскажуваат приказната за детството, подемот и врвот на кариерата на бисерот на македонскатамузичка сцена, Тодор Проески.На настанот гостуваа Раде Шербеџија, Влатко Стефаноски и членови на Владата на РМ, и посетители од македонската , но и балканската музичка сцена. Токму стиховите на песната “Крушево” на Раде Шербеџија и Влатко Стефаноски, создадена конкретно за таа пригода, и официјално го означи отворањето на оваа монументална институција. Исто така , во рамките на отворањето, градбата беше осветена од верска процесија предводена од Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print

Последни новости