23 мај денот на Власите

По повод националниот ден на Власите 23 мај, во спомен куќата на Тоше во партнерство со општина Крушево, а во организација на Домот на културата Наумовски Борче, учениците од основното училиште Никола Карев од Крушево, под менторство на наставниците по Влашки јазик, Надица Нане и Ставре Шоке, изведоа културно уметничка програма од богатата ризница на песни, поговорки, литературни творби на влашки јазик.

https://www.facebook.com/verica…/videos/623250266132260

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Последни новости